Κόκκινο μάτι, μαύρο μάτι

διάβασα κόμικς, ώστε να μπορώ να ζήσω ζωές που διαφορετικά θα μπορούσα μόνο να φανταστώ. Συχνά στα κόμικς αυτές οι ιστορίες είναι φανταστικές. Το κόκκινο μάτι του K. Thor Jensen, το μαύρο μάτι, αντίθετα, είναι πολύ μικρότερο σε κλίμακα, πρακτικά τρομακτικά έτσι. Μην νομίζετε ότι τα γεγονότα που είναι γεμάτα καθημερινή ζωή είναι βαρετά. Η ζωή του Jensen, όπως συλλαμβάνεται εδώ, είναι πολύ μακριά από το είδος που ζουν πολλοί άνθρωποι. Πριν από μερικά χρόνια, έχασε τη δουλειά του, τη φίλη του, τη γιαγιά του, την πόλη του και το διαμέρισμά του, οπότε αγόρασε ένα περάσματα λεωφορείων 60 ημερών και ταξίδεψε στην Αμερική, παραμένοντας σε καναπέδες.

Αυτό το γραφικό μυθιστόρημα επαναλαμβάνει το ταξίδι του. Οι 300 σελίδες χωρίζονται σε δεκαεννέα κεφάλαια, το καθένα που αντιστοιχεί σε ένα άλλο πήγε στην πόλη. Το πακέτο μεγέθους του εγχειριδίου υποδηλώνει μια εξαιρετική επιλογή για να αναλάβει ένα ταξίδι της δικής του. Το συμπαγές σχήμα είναι εύκολο να συσκευάσει και το πάχος υπόσχεται πολλές ιστορίες μέσα.

Το αποτέλεσμα είναι μια νέα γενιά Canterbury Tales. Σε όλο τον τρόπο πηγαίνει, εκείνοι που επισκέπτονται με μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες, σε ορισμένες περιπτώσεις που έχουν σημασία γι ‘αυτούς, σε ορισμένες περιπτώσεις ακριβώς κάτι περίεργο που άκουσαν από έναν φίλο. Πολλοί από αυτούς δεν συναντήθηκαν ποτέ πριν, μόνο στο διαδίκτυο μέσω του Διαδικτύου. Ψάχνει για βοήθεια σχετικά με το πού πρέπει να είναι, αλλά όλοι εγκαθίστανται κάπου για διαφορετικούς λόγους: οικογένεια, αγαπημένη, εξοικείωση. Αυτό που λειτουργεί για αυτούς μπορεί να μην λειτουργήσει γι ‘αυτόν.

Ο Jensen φανταστεί τον εαυτό του ένα hobo, με εντολές όπως “ως hobo, θεωρώ ότι είναι ευθύνη μου να αγνοήσω τις κατευθυντήριες γραμμές της ευγενικής κοινωνίας. Επίσης για να σπαταληθεί. ” Αυτό συμβαίνει: οι άνθρωποι παρατηρούνται, κυρίως κατά την κατανάλωση, και συλλαμβάνονται σε χαρτί. Οι αλληλεπιδράσεις του με άλλους κυμαίνονται από την καρδιά (ένα ζευγάρι Jensen μόλις συναντήθηκε με δώρα με ένα πακέτο φροντίδας για το λεωφορείο) σε ενοχλητικό (κλοπή, ρατσισμός, φόβο). Ο Jensen δεν προκαλεί κάποια από τα δικά του προβλήματα. Από νωρίς, λέει σε έναν οικοδεσπότη “Δεν θα είμαι ικανοποιημένος αν πάω σπίτι χωρίς μαύρο μάτι.” Η συμπεριφορά του μπορεί να είναι δυσάρεστη, έντονη ερμηνευτή, να μαζεύει αγώνες και να πετάει έξω από τα μπαρ. Μετά από όλα, τι νοιάζει; Απλά περνάει.

Λίγες από τις συναντήσεις του είναι βαθιές ή σημαντικές, αλλά μαζί αποτελούν ένα πορτρέτο μιας μάλλον ενδιαφέρουσας επιλογής σε μια συγκεκριμένη ζωή. Είναι μια συλλογή από αναψυχές από περίεργα γεγονότα, ασυνήθιστη συμπεριφορά και το γενικό φάσμα της παράξενης περιόδου που αποτελεί την ανθρωπότητα. Καθώς το βιβλίο συνεχίζεται και ο ενθουσιασμός του Jensen με το νέο φεύγει, αρχίζουμε να μοιραζόμαστε την κόπωση του. Μια αλλαγή είναι τόσο καλή όσο η ανάπαυση, λένε, αλλά μια συνεχής ροή νέων θέσεων και προσώπων μπορεί να είναι κουραστικό επίσης.

Η τέχνη είναι χοντρή, που θυμίζει άλλους κωμικούς δημιουργούς του ημερολογίου, όπως ο James Kolchalka, αλλά τα γεγονότα εμφανίζονται σαφώς και υπάρχει μια καλή ποικιλία, ακόμη και σε ακολουθίες ανθρώπων που απλά μιλούν ο ένας στον άλλο. Υπάρχουν και λεπτές αποχρώσεις. Η εισαγωγή, που καθορίζει τους λόγους για το ταξίδι, είναι έξι σελίδες ενός αδιαμφισβήτητου Jensen να πάρει κακά νέα και να προετοιμαστεί να ταξιδέψει. Τα τελευταία δύο πάνελ, ο Jensen στο κάθισμα του λεωφορείου του, εμφανίζονται το ίδιο μέχρι να παρατηρήσουν το τελευταίο, χαμογελά τελικά. Αν και προβλέψιμο, εκτιμώ επίσης το ανοιχτό τέλος.

Οι σελίδες αποτελούνται από έξι πλέγματα, ενισχύοντας την αίσθηση του περιοδικού “και έπειτα αυτό συνέβη” χωρίς φανταχτερά διατάξεις. Οι βαριές μαύροι δημιουργούν έναν αέρα από σκοτεινιά που δεν είναι ποτέ αρκετά κλονισμένη. Αυτό είναι κατάλληλο. Ο Jensen είναι, στη βάση, άστεγοι. Και όπως μας δίδαξε ο Buckaroo Banzai, δεν μπορείτε να ξεφύγετε από τον εαυτό σας. Ανεξάρτητα από το πού πηγαίνετε, εκεί είστε.

Μια ηλεκτρονική προεπισκόπηση είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του συγγραφέα. Ο Jensen έχει πάρει συνέντευξη από τον Tom Spurgeon. Ο Chris Sims και ο Don MacPherson αξιολόγησαν επίσης το βιβλίο. (Ένα δωρεάν αντίγραφο για αυτήν την ανασκόπηση προσφέρθηκε από τον εκδότη.)

Μοιραστείτε αυτό:
Κελάδημα
Facebook
Ουρανός

Σχετικές αναρτήσεις:

Τα online κόμικς του Andy Warner: Ο άνθρωπος που δημιούργησε τη Βηρυτό, δύο ιστορίες και ο Warner είναι φοιτητής στο Κέντρο για τις Σπουδές Cartoon που με έστειλαν μέσω του μπλε για να κοιτάξω τα κόμικς του και χαίρομαι που το έκανε. Έχει ένα μάτσο online, αλλά οι νεότεροι είναι αυτοί: ο άνθρωπος που έχτισε τη Βηρυτό είναι μια μη-φανταστική εξερεύνηση της Μέσης Ανατολής …

Ο Michael Sheen για να φτιάξει την ταινία του Green River Killermichael Sheen (Masters of Sex, Tron: Legacy) σχεδιάζει να κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την προσαρμογή της ιστορίας του Dark Horse, του Jeff Jensen και του Jonathan Case. Ο Green River Killer είναι η ιστορία του μπαμπά του Jensen Tom, ο οποίος πέρασε 20 χρόνια ερευνώντας αυτή την περίπτωση “The …

Ο επικεφαλής Casessteven Grant (αρθρογράφος μόνιμης ζημιάς και συγγραφέας κωμικών βιβλίων) κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο PDF, Head Case. Ο προηγούμενος τόμος του, εντελώς προφανής, ήταν μια συναρπαστική, ενημερωτική ανάγνωση, και αυτό το βιβλίο δεν είναι διαφορετικό. Είναι μια συλλογή από εννέα κωμικά σενάρια. Υπάρχουν λίγα αρκετά βιβλία σεναρίων (ο πίνακας και ο διάδοχός του…

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.