Beauology 101: Καλό κυνήγι κόμικς

Αυτή η ανάρτηση έχει κατατεθεί κάτω από:

Αρχική σελίδα Σελίδα,
Συνεντεύξεις και στήλες

Beau Smith: “Γεια σου! Είμαι Huntin ‘για κόμικς. Έχεις κάποιο; ”

από τον Beau Smith

Μίλησα με έναν φίλο την άλλη μέρα που διαβάζει κωμικά βιβλία μόνο για μερικά χρόνια. Δεν μεγάλωσε ανάγνωση ή συλλογή κόμικς όπως έκανα. Πάντα ήξερε ότι ήταν γύρω, και ότι μερικοί από τους πιο στενούς φίλους του διάβασαν, αλλά ποτέ δεν μπήκε στο χόμπι.

Ρώτησα γιατί, τώρα και όχι τότε, και δεν είχε πραγματικά απάντηση. Δεν ήξερε γιατί. Τον ρώτησα λοιπόν πώς τώρα; (Χωρίς αστεία αγελάδων.)

Μου είπε ότι πριν από μερικά χρόνια βρισκόταν σε μια τοπική πώληση βιβλιοθηκών που αγοράζουν βιβλία. Είχαν μια συμφωνία όπου για $ 2,00 θα σας έδιναν ένα πλαστικό σάκο και θα μπορούσατε να το γεμίσετε με πολλά βιβλία όπως θα μπορούσατε να σπρώξετε σε αυτό. Πώς θα μπορούσε να περάσει αυτή τη συμφωνία;

Είπε ότι πήρε μέσα από τα ράφια και πήρε τα βιβλία που πραγματικά ενδιαφέρθηκε και ένα ζευγάρι που μπορεί να ενδιαφέρεται, αλλά είχε ακόμα κάποιο δωμάτιο που έμεινε στην τσάντα. Κοίταξε και κοίταξε και απλά δεν μπορούσε να βρει πια ιστορία ή βιβλία μυθοπλασίας που ήταν προς το ενδιαφέρον του. Στη συνέχεια, κατά τη διαλογή ενός μεγαλύτερου σωρού, συναντήθηκε με μερικά πρόσφατα κόμικ που σημειώθηκαν 10 σεντ το καθένα. Ζήτησε από την ευγενική κυρία της βιβλιοθήκης αν αυτά υπολογίστηκαν ως βιβλία για την πώληση. Κούνησε το κεφάλι της ναι και προσποιήθηκε ότι μπορούσε να τον ακούσει.

Ήταν σε θέση να γεμίσει την τσάντα του με τη στοίβα των κόμικς που είχαν. Σκέφτηκε ότι θα τους έδινε στον ανιψιό του ή σε κάποια άλλα παιδιά στην οικογένεια. Αυτά τα κόμικς δεν το έκαναν ποτέ σε νεανικά χέρια.

Αργότερα εκείνο το Σαββατοκύριακο, ο φίλος μου είχε χρόνο να περάσει πραγματικά από τη λήξη της βιβλιοθήκης του. Τράβηξε τα κόμικς και για οποιονδήποτε λόγο, εκείνη τη στιγμή, τα φανταχτερά, πολύχρωμα καλύμματα τους τον άρπαξαν. Επέλεξε καλύτερα τότε ότι θα τους έδινε έναν πυροβολισμό και θα διάβαζε ένα ζευγάρι. Αυτό το ζευγάρι μετατράπηκε σε ολόκληρη τη στοίβα. Εκείνο το βράδυ διάβασε τις περιπέτειες των X-Men, Spider-Man, Batman, Transformers, 100 Bullets, Scalped και σε διάφορα άλλα γεμάτα διασκέδαση τεσσάρων χρωμάτων.

Τη δεκαετία του 1960

Χαίρομαι για τον τρόπο που τα βιβλία ήταν παιδαριώδη, αλλά ώριμα. σαπουνόπερα-όπως και όμως γεμάτη με φανταστική φαντασία. Θα μπορούσε να δει γιατί τόσο πολυάριθμοι από τους φίλους του (συμπεριλαμβανομένου και εμού) ήταν αναγνώστες για τόσο πολλά χρόνια. Αυτά τα κόμικς ήταν σαν τις τηλεοπτικές εκπομπές και τις ταινίες που αγαπούσε και ενθουσιάστηκε τόσο πολύ. Μου παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε να κλωτσήσει τον εαυτό του στο άκρο για να μην ενταχθεί στην κοινότητα Comic Book Reading Community νωρίτερα. Προσπάθησε να πηδήξει την περίπτωσή μου ότι δεν έβγαλα αρκετά πόσο καλά ήταν τα κόμικς. Δεν του έδωσα κανέναν μυαλό γιατί ήμουν στην υπόθεσή του εδώ και χρόνια. Ήταν ο μόνος που κατηγορούσε και το ήξερε.

Περιττό να πω, του έδωσα μια στοίβα κωμικών βιβλίων που είχα γράψει. Όπως ένας αντιπρόσωπος Dope, είπα ότι αυτός ο σωρός ήταν ελεύθερος, μετά από αυτό, θα έπρεπε να αγοράσει το δικό του. Θα μπορούσα να δω ότι θα ήταν ένα νέο κωμικό βιβλίο Junkie. Τον είχα γαντζώσει.

Τη δεκαετία του 1940

Ενώ μιλούσαμε για το μεσημεριανό γεύμα, μου είπε ότι απολάμβανε το νέο του στόχο για την ανάγνωση και τη συλλογή του κωμικού βιβλίου. Τώρα κάνει το στόχο του να αγοράσει 10 κόμικς από κάθε δεκαετία. Ενώ έχει ήδη καλύψει τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, είπε ότι το βρίσκει λίγο ακριβό καθώς συνεχίζει το κυνήγι του στη δεκαετία του 1960, τη δεκαετία του 1950, τη δεκαετία του 1940 και ακόμη και τη δεκαετία του 1930. Χορηγημένος, δεν ψάχνει για κατάσταση μέντας ή πολύ δημοφιλή κόμικς. Απλώς ψάχνει για αυτά που τυπώνονται σε αυτές τις δεκαετίες.

Θα μπορούσα να δω το δικό μου παιδικό πάθος στα μάτια και τη φωνή του, όπως μου είπε για “τη συγκίνηση του κυνηγιού”. Πήρε όλα τα ενισχυμένα, όπως μου είπε ότι έλειπε κάποια ζητήματα στο eBay όταν ήταν ξεπερασμένος, αλλά για να βρει τα ζητήματα την επόμενη εβδομάδα, όταν ανακάλυψε μερικά από τα θέματα σε μια τοπική σύμβαση. Ήταν υπέροχο να βλέπω αυτό το πάθος που είχα μέσα από τα μάτια ενός άλλου ατόμου. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος γι ‘αυτόν. Πραγματικά πήγα στο σπίτι εκείνο το βράδυ και έσκαψα μερικά παλιά θέματα που είχα από αυτές τις δεκαετίες για να του δώσω, αλλά αυτό θα τον εξαπατούσε από το κυνήγι και τι κάνει κάποια κόμικς τόσο πολύ ξεχωριστά, καθώς οι νέες δεκαετίες παρασύρονται. Σίγουρα, αν κολλήσει, θα τον βοηθήσω, αλλά νομίζω ότι θα θησαυρίσει πραγματικά αυτά τα κόμικς στη λίστα του, αν ξέρει ότι τους βρήκε μόνοι του.

Τη δεκαετία του 1950

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους σας λέω αυτή την ιστορία. Εάν είστε σαν εμένα και διαβάζω comics για πάντα, θέλω αυτή η ιστορία να αναζωπυρώσει το πάθος σας να κυνηγήσετε μερικά μη αναγνωσμένα κόμικς που πάντα θέλατε να διαβάσετε. Εάν είστε ημι-νέοι στα κόμικς, τότε ίσως, όπως και ο φίλος μου, θα εμπνευστείτε για να θέσετε κάποιους στόχους ανάγνωσης για τον εαυτό σας και να ανακαλύψετε έναν εντελώς νέο κόσμο ψυχαγωγίας. Κατά τη συλλογή, η ύπαρξη υπο-συλλογές είναι πάντα μια έκρηξη. Εφεύγω νέες για τον εαυτό μου όλη την ώρα. Δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα νέο κυνήγι για να πάρετε τους χυμούς κόμικς.

Βάλτε το καπέλο κυνηγιού Elmer Fudd και βγείτε εκεί και βρείτε ένα κόμικ με ένα “wascally wabbit” σε αυτό. Υπάρχει η πρώτη σας υπο-συλλογή για να ξεκινήσετε. Μην πείτε ότι δεν σας έδωσα τίποτα.

Καλό κυνήγι,

Beau Smith

Το Flying Fist Ranch

www.flyingfistranch.com

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.